Expo ‘Léon Stynen, Architect’ – deSingel

Vanaf donderdag 11 oktober tot zondag 20 januari kan je in deSingel een bezoek brengen aan de tentoonstelling over Léon Stynen, een architect die ons nauw aan het hart ligt. Onze uitvalsbasis, de Riverside Tower, maakt immers deel uit van zijn rijkelijk gevuld portfolio. In samenwerking met architect Paul De Meyer heeft hij tussen 1968 en 1971 gewerkt aan dit voorbeeld van verfijnd brutalisme, tevens bedoeld als eerbetoon aan architect Le Corbusier. Léon Stynen is één van de belangrijke pioniers van de Belgische, modernistische architectuur en heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van het architectuuronderwijs in ons land.  In 1963 werd hij de eerste nationale voorzitter van de Orde van Architecten waardoor hij tevens zijn invloed heeft gehad op de organisatie van het architectenberoep.[1] Kortom, ben je een liefhebber van architectuur, dan is deze expo zeker een bezoekje waard.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van deSingel.
https://desingel.be/nl/programma/architectuur/leon-stynen-architect-tentoonstelling

 

Stynen en maquette voor het economisch centrum de Wezenberg, Antwerpen ’69 © Archief Paul De Meyer. Collectie Vlaams Architectuurinstituut. (origineel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Inventaris Onroerend Erfgoed. Stynen, Léon. Geraadpleegd op 29/10/2018 via https://inventaris.onroerenderfgoed.be/dibe/persoon/4663.